Heikel thema in het verkiezingsdebat vrijdagavond in Noorderwijk was de toekomst van Kamp A met Golfclub Witbos.Het 47 ha grote terrein, ooit een witte vlek op het gewestplan want militair domein, kwam gelukkig voor Noorderwijk in Noorderwijkse handen.

Discussies over de kostprijs van het kamp A (2 miljoen euro) werden fel gecounterd door 1 van de nieuwe eigenaars.

Patrick De Cat: "Wat hadden ze gedaan als een buitenlandse groep investeerders het Kamp A had gekocht? Dan had het stadsbestuur helemaal niets meer te zeggen gehad. Wij zaten samen met het stadsbestuur en konden ons met hen vinden in de geplande realisaties aan de rand. De plaats van de sporthal hebben we op de plannen verschoven omdat dit voor de verkeersstroom beter uitkwam. Wanneer er een breed draagvlak voor de skatepiste komt dan is ook daarvoor plaats mogelijk." 

Kamp A blijft aan de Netelanders golfpakketten aanbieden aan democratische prijzen. De eigenaars speelden in op de populariteit van de golfsport en blijken door de sterke prestaties van Nicola Coolsaerts het bij het rechte eind te hebben.

En besluit Patrick De Cat: "Eens gans het project is gerealiseerd dan zorgen we ook op Kamp A voor heel wat extra tewerkstelling."